HISTORIE Z GWIAZDA SIRIUS

In het begin was er alleen een oud Teckeltje, Hobo genoemd. Om gezondheidsredenen had hij dringend een speelkameraadje nodig, dus gingen wij ijverig op zoek…Geen moeite werd gespaard! De jongeling moest pittig zijn en speels, maar ook lief, mooi, charmant, onverschrokken, veelzijdig en speciaal; kortom: ideaal! Onze keuze werd de Nizinny, niet echt bekend, en vrij moeilijk te vinden. Via een kenneladvertentie konden wij uiteindelijk Skratny verwelkomen! De PON (Polski Owczarek Nizinny) kwam en sloeg toe!

 

Hij verraste ons met zijn levenslust, zijn energie, zijn aanhankelijkheid, zijn enthousiasme, en sleepte ons mee in zijn avonturen; hij maakte ons dol, bezeten, gefascineerd, geobsedeerd; we konden er niet genoeg van krijgen! Slechts enkele weken later werd via de Nederlandse PON-puppybemiddeling een vrouwtje voor onze Skratny uitgekozen: Siostra moest ze heten.

Toen sloegen bij ons de stoppen door! Noodzakelijk werd de hondenschool, en om in stijl te blijven af en toe een hondenshow. Wandelingen, soms urenlang, gaf de honden én geleiders het nodige verzet. Ook voor Hobo een tijd van jolijt en pret!

Ondanks alle toewijding van onze Ponnen, waar waren we aan begonnen, waren we al snel voor een 3de Pon gewonnen: Uciecha kwam de rangen versterken! Helemaal verslaafd, was het al Nizinny wat de klok sloeg!

Voor de toekomst werd een familienaam uitgezocht, alle pups kregen achter hun naam:

Z GWIAZDA SIRIUS te staan. Een Poolse naam voor een Pools ras, want Z betekent: van,GWIAZDA wil zeggen: ster; en Sirius is de naam van de hondenster.

Ons eerst nestje werd geboren op 27 maart1997, en was in alle opzichten enorm: 9 pups, kerngezond, en de mooiste ervaring uit ons leven, en meteen ook onze vuurdoop; wat waren we trots!

Het 2de nestje kwam eraan op11 oktober 1998, met 5 pups; en mijn ervaring als gediplomeerd instructeur van de K.M.S.H. kwam me steeds beter van pas!

Het 3de nestje was bijna routine: 5 stevige klasse-pups zagen op 28 maart 2000 het nachtlicht!

Van het 2de nestje is Xjasny bij ons gebleven. De reactie van alle keurmeesters tot nu toe: zij is de toekomst!

Behalve haar, zijn er natuurlijk meerdere honden uit onze fok geschikt om te showen, maar niet iedereen heeft ambities in die richting, en ook hiervoor dient een fokker respect en begrip te hebben. Hoofdzaak is dat de mensen tevreden en gelukkig zijn met hun pup!

Nadat Uciecha bij ons kwam, ontstond langzaam een verlangen naar de vereniging van 2 uitzonderlijke en unieke karakters; een combinatie van 2 geweldig mooie honden die toch elk op zich heel apart zijn: Skratny, robuust en stoer maar erg toegewijd- en Uciecha, overdonderend lief en met een “will to please” en bijna slaafse liefde naar mij toe – die beiden samen konden niet anders dan geweldige puppy’s krijgen!

Een lang gekoesterde droom, een stille wens, een vurig begeren is sinds 20 oktober 2000 vervuld!

Jammer, maar ook gelukkig hoefde ik niet kiezen: ze schonk me één pup: Zbezcenna!
Z-Bezcenna betekent van onschatbaar grote waarde, onbetaalbaar belangrijk…

Een uniek stuk, zo zou blijken; als een “koningskind” kwam ze ter wereld met keizersnede en mama liet er nadien bijna het leven bij en moest met spoed worden gesteriliseerd…

Wat ik steeds beweerde: slechts één keer met Uciecha een nestje hebben, één meisje- bébéke van “mijn werkhond”, kan ik nu niemand meer bewijzen, maar mijn échte vrienden weten hoezeer ik dit meende!

Ondertussen is “mijn Zenna” even devoot lief als haar mama en wordt angstvallig mooi, mét de beste kenmerken van haar beide ouders. Het lijkt wel of de natuur het beste van hen beiden heeft verenigd in mijn “droomhond”.

Mijn verwachtingen zijn zo hoog gespannen dat ik met schrik de toekomst afwacht.
Maar één ding is zeker: hier zijn hogere machten aan het werk geweest!
En met alles wat in mijn macht ligt zal ik zorgen en waken over dit kostelijke geschenk!

Mijn nieuwsgierigheid en gedrevenheid om zo veel mogelijk van dit prachtige ras te leren, en over honden in het algemeen, komt nu iedereen die aan ons om raad of hulp vraagt ten goede. Verre reizen heb ik hiervoor niet gedaan, alleen op de juiste plaatsen mijn 2 oren te luisteren gelegd. Literatuur, documentatie, en vooral urenlange gesprekken, uitwisseling van ervaringen met andere fokkers, alsook nauwkeurige observatie van mijn eigen honden en opvolging van de pups, gaan nu reeds zorgen voor mijn naam én faam! Heel vaak en regelmatig word ik gecontacteerd door mensen, bekenden én vreemden, die hier altijd terechtkunnen voor bijstand én hulp!

Ook weet ik me sinds kort verzekerd van de toegewijde hulp van een Natuurgeneeskundige, die uit liefde voor de honden graag haar kennis en jarenlange ervaring met me deelt. Voor verdere informatie hierover kan u ook via ons terecht.

Presentatie van ons kennel

bulletPuppies van perfecte kwaliteit
bulletIn huis getraind
bulletGoed gesocialiseerd
bulletGoede nazorg en advies
bulletGarantie op fokfouten
bulletOok vakantieopvang
bulletFok volgens regels KMSH
bulletAlleen fok met geselecteerde honden